محمد تقی پیوندی؛ زهرا مصطفویان؛ محسن نعمتی؛ مرتضی بلمه
چکیده
پیشزمینه: عفونت محل جراحی جدیترین عارضه در بیماران جراحی شده و دومین علت شایع عفونتهای بیمارستانی در بیماران بستری میباشد. وضعیت تغذیه بیمار یکی از عوامل خطر عفونت محل جراحی میباشد. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین سطح آلبومین خون و کمخونی (آنمی) قبل از عمل با ایجاد عفونت محل جراحی در بیماران با شکستگی باز ساق میباشد.مواد ...
بیشتر
پیشزمینه: عفونت محل جراحی جدیترین عارضه در بیماران جراحی شده و دومین علت شایع عفونتهای بیمارستانی در بیماران بستری میباشد. وضعیت تغذیه بیمار یکی از عوامل خطر عفونت محل جراحی میباشد. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین سطح آلبومین خون و کمخونی (آنمی) قبل از عمل با ایجاد عفونت محل جراحی در بیماران با شکستگی باز ساق میباشد.مواد و روشها: در یک مطالعه آیندهنگر، ۵۶ بیمار با شکستگی باز ساق در یک مرکز درمانی مشهد بررسی شدند. از بیماران در بدو پذیرش، آزمایشهای پروتئین توتال، آلبومین و هموگلوبین خون و نیز اندازهگیریهای آنتروپومتریک بهعمل آمد. تمامی بیماران به مدت یک سال پس از عمل پیگیری شدند و ابتلا به عفونت محل جراحی ثبت گردید. دادهها با استفاده از آزمونهای آماری تحلیل شدند.یافتهها: در پیگیری های پس از عمل، ۱۹بیمار (۳۳/۹%) مبتلا به عفونت محل جراحی شدند. ضریب عوامل خطر سه متغیر کم خونی ۱/۸۳ (۰/۰۳۲=p < /em>)، هیپوآلبومینمی ۲/۳۵ (۰/۰۱۸=p < /em>) و نوع شکستگی ۳/۵۳ (۰/۰۰۲=p < /em>) به دست آمد و بین هر سه متغیر با بروز عفونت زخم محل جراحی در بیماران رابطه معنیداری وجود داشت.نتیجهگیری: در مطالعه حاضر متغیرهای هیپوآلبومینمی و کمخونی قبل از عمل باعث افزایش بروز عفونت محل جراحی در بیماران شد.