هرمز نورایی؛ مراد مطلبی
چکیده
چکیده
مقدمه: همانژیوآندوتلیوما اپیتلیوئید اولیه، EHE (Epithelioid Hemangio-endothelioma) در ستون فقرات یک نئوپلاسم عروقی بدخیم بسیار نادر است که عواقب غیرقابل پیشبینی دارد. به عنوان یک تومور بدخیم، برداشتن کامل تومور بهترین روش برای بقای بیمار است، در حالی که جراحی در این مکان مشکلات فنی دشواری به همراه دارد.
مواد و روشها: یک مرد 38 ساله با تومور ...
بیشتر
چکیده
مقدمه: همانژیوآندوتلیوما اپیتلیوئید اولیه، EHE (Epithelioid Hemangio-endothelioma) در ستون فقرات یک نئوپلاسم عروقی بدخیم بسیار نادر است که عواقب غیرقابل پیشبینی دارد. به عنوان یک تومور بدخیم، برداشتن کامل تومور بهترین روش برای بقای بیمار است، در حالی که جراحی در این مکان مشکلات فنی دشواری به همراه دارد.
مواد و روشها: یک مرد 38 ساله با تومور بزرگ مهرة T10 مورد بررسی قرار گرفت. تشخیص EHE با بیوپسی تأیید شد و همزمان تحت عمل برداشتن و بازسازی قدامی و خلفی با پیوند قوس قدامی و همجوشی توسط دستگاه خلفی قرار گرفت.
نتایج: بیمار یک دورة خوب بعد از عمل بدون آسیب عصبی و بدون بازگشت در دورة پیگیری یکساله را گذرانده است.
نتیجهگیری: EHE ستون فقرات در پشت قفسه سینه یکی از یافتههای نادر است و برش جراحی کامل و برنامهریزی شده میتواند نتیجة خوبی ادر پی داشته باشد.
ستون فقرات
سید محمد معین فاطمی؛ محمد نیکخو؛ مصطفی رستمی؛ چی شیو چنگ
چکیده
پیش زمینه: عمل جراحی فیوژن ستون فقرات در سالهای اخیر بهعنوان یکی از رایجترین درمانها برای آسیبهای ستون فقرات مطرح است. همچنین کیجهای بین مهرهای که جایگزینی برای دیسکهای بین مهرهای آسیبدیده در این عملهای جراحی هستند طی دهههای گذشته، دستخوش تغییرات گستردهای در زمینه طراحی و مواد اولیه شدهاند. این تغییرات از ...
بیشتر
پیش زمینه: عمل جراحی فیوژن ستون فقرات در سالهای اخیر بهعنوان یکی از رایجترین درمانها برای آسیبهای ستون فقرات مطرح است. همچنین کیجهای بین مهرهای که جایگزینی برای دیسکهای بین مهرهای آسیبدیده در این عملهای جراحی هستند طی دهههای گذشته، دستخوش تغییرات گستردهای در زمینه طراحی و مواد اولیه شدهاند. این تغییرات از ساخت کیجهای ساده تیتانیومی با روشهای رایج ساخت و تولید تا کیجهای شخصیسازیشده متخلخل تیتانیومی توسط تکنولوژی ساخت افزودنی یا کیجهای پلیمری پوششدهیشده با تیتانیوم، کاملاً قابلمشاهده است.مواد و روش ها: در بین تمامی مواد اولیه که در ساخت کیجهای بین مهرهای کاربرد دارد پلیمر پلی اتراتر کتون (PEEK) و فلز تیتانیوم، از رایجترین مواد هستند. هرکدام از این دو ماده، مزایا و معایب خود را دارند و در مطالعات زیادی به مقایسه آنها پرداخته شده است. دو معیار نرخ فرونشست و نرخ جوشخوردگی معیارهای اصلی در مطالعات بالینی صورتگرفته برای مقایسه این دو نوع کیج میباشند.یافتهها: در این بررسی سعی شده است با مرور جامع مطالعات کلینیکی چاپ شده در زمینه مقایسه دو کیج تیتانیومی و PEEK به جمعبندی و مقایسه جامع این دو نوع کیج پرداخته شود. نتیجه گیری: پس از بررسی مطالعات انجام شده مشخص گردید در رابطه با نرخ فرونشست، هر دو گروه نتایج نسبتاً مشابهی ارائه دادهاند و برتری خاصی در هیچکدام از کیجهای تیتانیومی یا PEEK وجود ندارند اما کیج تیتانیومی در نرخ جوشخوردگی، نتایج بهتری ارائه کردند و در کلینیک درصد موفقیت بالاتری نسبت به کیج PEEK گزارش شده است.
ADEL EBRAHIMPOUR؛ alireza manafi rasi؛ bahamin attar؛ ahmadreza mirblok
چکیده
مقدمه: فیوژن (پیوند) ستون فقرات یک روش جراحی برای درمان بیماریهای دژنراتیو ستون فقرات است. ما اثر پیوند استخوان آغشته به اسید زولدرونیک (ZA) را در فیوژن ستون فقرات مطالعه کردیم.مواد و روشها: 60 بیمار مبتلا به بیماری دژنراتیو که در لیست جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گرفته بودند به طور تصادفی به 2 گروه مساوی تقسیم شدند، گروهی که گرافت استخوانی ...
بیشتر
مقدمه: فیوژن (پیوند) ستون فقرات یک روش جراحی برای درمان بیماریهای دژنراتیو ستون فقرات است. ما اثر پیوند استخوان آغشته به اسید زولدرونیک (ZA) را در فیوژن ستون فقرات مطالعه کردیم.مواد و روشها: 60 بیمار مبتلا به بیماری دژنراتیو که در لیست جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گرفته بودند به طور تصادفی به 2 گروه مساوی تقسیم شدند، گروهی که گرافت استخوانی موضعی و گروهی که گرافت استخوان موضعی آغشته به اسید زولدرونیک را دریافت میکنند. این بیماران با استفاده از مقیاس آنالوگ بصری (VAS)، پرسشنامه اوسوستری ناتوانی عملکردی کمر و رادیوگرافی تشکیل پل استخوان در طول 12 ماه مورد مطالعه قرار گرفتند.نتایج: این مطالعه با 57 بیمار انجام شد: 27 بیمار در «گروه کنترل» و 30 بیمار در «گروه مورد مطالعه» قرار گرفتند. بعد از گذشت 12 ماه، نمره VAS در گروه مورد مطالعه به طور معنیداری در مقایسه با گروه کنترل کمتر بود (p value: 0.00). در مورد نمره پرسشنامه ناتوانی عملکردی کمر (ODI)، میانگین این نمره در «گروه مورد مطالعه» نسبت به «گروه کنترل» به طور معنیداری کاهش یافته بود (p value = 0.006). نمرات رادیوگرافی پل استخوانی A یا B در 12 ماه بعد از عمل در گروهی که اسید زولدرونیک دریافت کرده بودند غالباً از گروه کنترل بیشتر بود (p value=0.00).نتیجهگیری: این مطالعه نشان میدهد که افزودن اسید زولدرونیک به گرافت استخوان در فیوژن ستون فقرات افراد مسن، میزان فیوژن را افزایش میدهد و با نتیجه بالینی و عملکردی بهتری همراه است.
سید عارفط سید عارف حسینی فرادنبه؛ نیما جمشیدی
چکیده
پیشزمینه: یکی از مهمترین چالشهای بعد از عمل جراحی ورتبروپلاستی و کایفوپلاستی، تمرکز تنش در ناحیه تماس میان سیمان استخوانی و استخوان اسفنجی است که باعث ایجاد درد، مرگ سلولی و تداوم شکستهای میکروسکوپی میگردد. در این مطالعه روش جدید درمان مهره با ساختار ششضلعی منتظم متخلخل ارائه گردید و رفتار مکانیکی مهره درمان شده با ...
بیشتر
پیشزمینه: یکی از مهمترین چالشهای بعد از عمل جراحی ورتبروپلاستی و کایفوپلاستی، تمرکز تنش در ناحیه تماس میان سیمان استخوانی و استخوان اسفنجی است که باعث ایجاد درد، مرگ سلولی و تداوم شکستهای میکروسکوپی میگردد. در این مطالعه روش جدید درمان مهره با ساختار ششضلعی منتظم متخلخل ارائه گردید و رفتار مکانیکی مهره درمان شده با این ساختار با مهرههای درمان شده به روشهای ورتبروپلاستی و کایفوپلاستی مقایسه گردید.
مواد و روشها: تعداد ۱۰ مهره گوسفندی در پنج گروه دوتایی شامل مهره سالم، ورتبروپلاستی، کایفوپلاستی و مهره درمان شده با ساختار شش ضلعی فولادی و برنجی تهیه شد. مقایسه رفتار مکانیکی مهره درمان شده با ساختار ششضلعی با مهرههای درمان شده به روشهای ورتبروپلاستی و کایفوپلاستی تحت بارگذاری استاتیکی توسط دستگاه آزمون مکانیکی صورت پذیرفت.
یافتهها: میزان جابجایی مهره با ساختار ششضلعی منتظم متخلخل، تا قبل از رسیدن به استحکام نهایی (۴.۵-۳.۵ کیلونیوتون)، ۶-۵.۵ میلیمتر بود. میزان جابجایی برای مهره درمان شده با ورتبروپلاستی و کایفوپلاستی ۳-۲.۶ میلیمتر بود. در مهره درمان شده با ساختار شش ضلعی منتظم متخلخل در مقایسه با نمونههای ورتبروپلاستی و کیفوپلاستی بهبود رفتار مکانیکی مشاهده شد.
نتیجهگیری: افزایش چقرمگی مهره درمان شده با ساختار شش ضلعی، منجر به کاهش تنش در صفحات انتهایی مهره و کاهش فشار درون دیسک بین مهرهای میشود و خطر بروز شکست در مهرههای مجاور را کاهش میدهد.
محسن کرمی؛ علی اکبر اسماعیلی جاه؛ محمدحسن کاظمی؛ فرشاد صفدری
چکیده
پیشزمینه: همیورتبرا یکی از دلایل شایع اسکولیوز مادرزادی است. در موارد پیشرونده و در صورت نیاز به رزکسیون همیورتبرا، معمولاً از طریق یک رویکرد ترکیبی جلویی خلفی انجام میپذیرد که با موربیدیته بالا همراه است. اخیرا رزکسیون همیورتبرا از طریق رویکرد خلفی معرفی شده است. در این مطالعه تجربیات روش خلفی ارائه گردیده است.مواد و روشها: ...
بیشتر
پیشزمینه: همیورتبرا یکی از دلایل شایع اسکولیوز مادرزادی است. در موارد پیشرونده و در صورت نیاز به رزکسیون همیورتبرا، معمولاً از طریق یک رویکرد ترکیبی جلویی خلفی انجام میپذیرد که با موربیدیته بالا همراه است. اخیرا رزکسیون همیورتبرا از طریق رویکرد خلفی معرفی شده است. در این مطالعه تجربیات روش خلفی ارائه گردیده است.مواد و روشها: در این مطالعه گذشتهنگر ۱۰ بیمار دچار اسکولیوز مادرزادی کمری که در سالهای ۹۰-۱۳۸۷ تحت رزکسیون همیورتبرا از طریق رویکرد خلفی و با استفاده از پیچ ترانس پدیکولار و فیوژن کوتاه قرار گرفته بودند، بررسی شدند. قوسهای اسکولیوز اصلی و جبرانی و میزان قوس کیفوز مربوط به قبل از عمل با پیگیری ۱۰±۱۶.۱ماه مقایسه شدند.یافتهها: فیوژن در تمام بیماران به دست آمد. میانگین قوس اسکولیوز اصلی، اسکولیوز جبرانی و کیفوز به طور معناداری به ترتیب از ۶.۶±۳۹.۶ به ۵±۱۱.۳درجه، از ۵.۱±۱۲.۹به ۳.۴±۷.۸ درجه و از ۸.۱±۱۵.۶ به ۸.۲±۲.۷درجه کاهش یافت (۰.۰۵>p < /em>). میانگین میزان اصلاح قوس اسکولیوز اصلی ۹±۷۲.۵ درصد و میانگین اصلاح قوس جبرانی ۳۴.۳±۳۷.۷ درصد به دست آمد. همچنین میانگین اصلاح کیفوز ۵۱±۹۰درصد بود. هیچ بیماری دچار عوارض نوروواسکولار یا عمومی ناشی از جراحی نشد.نتیجه گیری: فرزکسیون همی ورتبرا از طریق رویکرد خلفی تنها با استفاده از پیچ ترانس پدیکولار و فیوژن کوتاه در پیگیری کوتاه مدت، روش ایمن و موثر در درمان بیماران دچار اسکولیوز مادرزادی ناشی از همی ورتبرا در یک سطح می باشد.
محمد علی عرفانی؛ هرمز نورایی؛ سید امیررضا مصباحی؛ فاطمه طوبایی
چکیده
پیشزمینه: هدف از این مطالعه، بررسی بیماران با اسکولیوز کمری یا پشتیـ کمری ناشناخته (ایدیوپاتیک) جوانان بود که به روش فیوژن جلویی سگمان کوتاه با پیچ پدیکولار با بازوی بلند درمان شدند.مواد و روشها: در یک مطالعه گذشتهنگر طی ۴ سال، ۱۲بیمار با اسکولیوز ناشناخته پشتیـ کمری یا کمری که تحت عمل فیوژن جلویی سگمان کوتاه با پیچ پدیکولار ...
بیشتر
پیشزمینه: هدف از این مطالعه، بررسی بیماران با اسکولیوز کمری یا پشتیـ کمری ناشناخته (ایدیوپاتیک) جوانان بود که به روش فیوژن جلویی سگمان کوتاه با پیچ پدیکولار با بازوی بلند درمان شدند.مواد و روشها: در یک مطالعه گذشتهنگر طی ۴ سال، ۱۲بیمار با اسکولیوز ناشناخته پشتیـ کمری یا کمری که تحت عمل فیوژن جلویی سگمان کوتاه با پیچ پدیکولار قرار گرفته بودند، بررسی شدند. زاویه انحنای اصلی و ثانویه، زاویه مهرههای بالایی و زیرین سگمان جراحی شده؛ چرخش دیسک در زیر مهره تحتانی وسیلهگذاری گردیده؛ انحراف از خط وسط و چرخش مهره اپیکال انحنای اصلی در محور ساژیتال در پرتونگاری قبل از عمل، چهار روز بعد از عمل و در آخرین مراجعه اندازهگیری گردید. میزان رضایتمندی با پرسشنامه SRS-30 ارزیابی شد.یافتهها: تصحیح زاویه انحنای اصلی ۶۶/۷% و انحنای پشتی فیوز نشده ۵۰/۲% بود که با تصحیح در حالت خمیده قبل از عمل همخوانی داشت. در انحنای اصلی پس از درمان، ۹۲% کاهش در چرخش مهره اپیکال، ۷۴% بهبود در انحراف مهره اپیکال از خط وسط، ۷۵% کاهش زاویه مهره بالایی انحنای وسیلهگذاری شده، ۷۹% کاهش در زاویه مهره تحتانی انحنای اصلی بهدست آمد، و زاویه دیسک در زیر آخرین مهره وسیلهگذاری شده ۹۲% بهبود یافت. میزان کیفوز و لوردوز پس از جراحی، تغییر قابل توجهی نکرد. میانگین SRS-30 در آخرین بررسی ۱۱۶بود.نتیجهگیری: فیوژن جلویی سگمان کوتاه در بیماران اسکولیوز پشتیـ کمری یا کمری ناشناختهای که انحنای پشتی آنان در عکس حالت خمیده قبل از عمل 25 درجه کاهش مییابد، نتایج بالینی و رادیولوژیک قابلقبول خواهد داشت.
محمدعلی عرفانی؛ هرمز نورایی؛ ایمان شهریاری
چکیده
پیشزمینه: روش شایع در وسیلهگذاری در اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانان استفاده از تثبیت با هوک در چندین مهره در تمامی طول انحنا است. هدف از این مطالعه بررسی نتایج کوتاهمدت استفاده از تثبیت دوگانه به کمک پیچهای پدیکولار در ناحیه لومبار و هوک در بالای قوسهای اسکولیوز نوع ایدیوپاتیک نوجوانان است.مواد و روشها: در یک مطالعه گذشتهنگر، ...
بیشتر
پیشزمینه: روش شایع در وسیلهگذاری در اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانان استفاده از تثبیت با هوک در چندین مهره در تمامی طول انحنا است. هدف از این مطالعه بررسی نتایج کوتاهمدت استفاده از تثبیت دوگانه به کمک پیچهای پدیکولار در ناحیه لومبار و هوک در بالای قوسهای اسکولیوز نوع ایدیوپاتیک نوجوانان است.مواد و روشها: در یک مطالعه گذشتهنگر، ۳۴ بیمار (۲۸ دختر و ۶ پسر) که در دانشگاه علوم پزشکی شیراز تحت عمل جراحی فیوژن پشتی ستونفقرات با روش هیبرید قرار گرفته بودند، بررسیی شدند. میانگین زمان پیگیری ۳۳/۶ ماه (۷۲-۲۴ ماه) و میانگین سن بیماران در زمان جراحی ۱۴/۴سال (۲۷-۱۱ سال) بود. زاویه انحنای اصلی و فرعی، زاویه اولین مهره و اولین دیسک بعد از اتمام فیوژن، انحراف از خط وسط و چرخش مهره آپیکال انحنای اصلی و همچنین وضعیت قسمتهای مختلف ستونفقرات در محور ساژیتال، در عکسهای پرتونگاری قبل از عمل، سه تا پنج روز بعد از عمل و در آخرین مراجعه اندازهگیری و میزانهای مختلف با یکدیگر مقایسه شدند. در مراجعه آخر، بررسی کلینیکی با پرسشنامه SRS-24 انجام شد.یافتهها: میانگین اندازه زاویه انحنی اصلی، از ۶۳/۲ درجه قبل از عمل به ۲۷/۱ بعد از عمل کاهش یافت و این میزان با میزان تصحیح انحنای اصلی در عکسهای «خم شدن به طرفین» قبل از عمل قابل مقایسه بود. میزان تصحیح چرخش مهره آپیکال ۶۰ درصد و میزان تصحیح انحراف از خط وسط آن ۵۵ درصد بود. زاویه اولین مهره بعد از اتمام فیوژن ۵۱ درصد و زاویه اولین دیسک بعد از اتمام فیوژن ۷۰ درصد تصحیح نشان داد. تغییر لومبار براساس تقسیمبندی «لِنک» (Lenke) بهبود قابلملاحظه داشت. زاویه در محور ساژیتال ناحیه تراکولومبار از ۱/۱+ درجه قبل از عمل به ۸/۹– درجه بعد از عمل تغییر یافت.نتیجهگیری: پیچ پدیکول در ناحیه لومبار که در سیستم هیبرید بهکار گرفته میشود میتواند تصحیح بهتری ایجاد کند. نگهداری تصحیح و همچنین تصحیح در ناحیه وسیلهگذاری نشده پایین فیوژن نیز در این سیستم بهتر است.